Sinds 1 april 2012 zijn een aantal nieuwe regelingen voor het “voorschrift op stofnaam” van toepassing [zie https://www.riziv.fgov.be/drug/nl/drugs/general-information/prescription/index.htm]

In de prijsvergelijkingstabellen op de BCFI-website, te bereiken via de link van het euroteken vóór elke verpakking, worden de specialiteiten die door het RIZIV als “goedkoopste geneesmiddel” zijn aangeduid weergegeven op een groene achtergrond.

Het statuut “goedkoopste geneesmiddel” kan toegekend zijn aan geneesmiddelen die in het kader van de referentieterugbetaling het statuut “goedkoop” (symbool  op onze website) hebben, maar soms ook aan geneesmiddelen die in het kader van de referentieterugbetaling niet als “goedkoop” worden beschouwd (symbool  of ).

De specialiteiten met symbool  die niet het statuut van “goedkoopste geneesmiddel” hebben,  worden weergegeven op een grijze achtergrond; een voorbeeld is Zocor 20 mg (oraal) 84 compr. in de prijsvergelijkingstabel van simvastatine 20 mg (oraal).

De specialiteiten met symbool  of  die niet het statuut “goedkoopste geneesmiddel” hebben, evenals de niet-terugbetaalde geneesmiddelen worden weergegeven op een witte achtergrond.