Heb jij ook patiënten met chronische pijn die chronisch opioïden nemen? Ben je soms onzeker over hoe dit aan te pakken? Je bent niet alleen.
 

Heb jij ook patiënten met chronische pijn die chronisch opioïden nemen? Ben je soms onzeker over hoe dit aan te pakken? Je bent niet alleen.

Na alarmerende berichten in de media enkele jaren geleden is er meer aandacht gekomen voor het toenemend gebruik van opioïden in België. Veel patiënten nemen deze middelen langdurig bij chronische niet-kankerpijn. En dat terwijl deze middelen hierbij weinig werkzaam zijn en een risico met zich meebrengen op ernstige ongewenste effecten, tolerantie, afhankelijkheid en problematisch gebruik.
De e-learning “Opioïdgebruik en chronische pijn” belicht op toegankelijke wijze de verschillende aspecten van dit probleem, zodat je in de praktijk sterker in je schoenen staat. Hoe groot is het opioïdgebruik in België? Wat is chronische pijn is en waarom is hier  voornamelijk een niet-medicamenteuze aanpak nodig? Hoe werkzaam zijn opioïden bij chronische pijn en wat zijn de ernstige ongewenste effecten? Wanneer is er sprake van afhankelijkheid of problematisch gebruik en hoe ga je hier mee om?

Deze e-learning is onze eerste XXL-module van 90 minuten. Hierdoor krijg je voldoende tijd om te exploreren en je te verdiepen in het onderwerp. Heb je niet veel tijd? Geen probleem. Je hoeft de e-learning niet in 1 keer af te werken. Het systeem onthoudt waar je bent gebleven als je een volgende keer wil verdergaan.

Accreditering is voorzien voor artsen (1.5 CP in ethiek en economie), officina-apothekers (3 CP) en ziekenhuisapothekers (3CP).

Deze e-learning is de eerste in een reeks over opioïden. De twee volgende modules:  Afbouw van opioïden en Communiceren over opioïden worden in de komende maanden gepubliceerd.

Alle e-learnings zijn gratis en geaccrediteerd. Na een eenmalige registratie heb je toegang tot alle modules!