De elektronische versie van het Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium editie 2018 is beschikbaar op onze website. De gedrukte versie van het Repertorium editie 2018 wordt vanaf mei verspreid. De inleidende teksten van alle hoofdstukken werden, zoals elk jaar, geüpdatet, mede dankzij de hulp van talrijke experten. Meer uitleg over de motivatie en de inhoud van de rubrieken van de verschillende hoofdstukken is te vinden in de algemene Inleiding van het Repertorium (zie Inl.2.).

Hoe een exemplaar van het Repertorium verkrijgen:

  • Artsen, apothekers en tandartsen: voor de verzending wordt voor het postadres gebruikgemaakt van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid; dit betekent dat het Repertorium enkel verstuurd wordt naar het domicilieadres. Artsen, apothekers en tandartsen dienen geen postadreswijzigingen aan het BCFI te melden; deze wijzigingen worden ons doorgegeven door de Kruispuntbank.

  • Studenten: de verdeling gebeurt via de verantwoordelijke afdeling van hun faculteit of (hoge)school (er worden geen afzonderlijke exemplaren naar studenten opgestuurd).

  • Andere gezondheidswerkers: een exemplaar van het Repertorium kan op aanvraag (administratie@bcfi.be) toegestuurd worden. Bestellingen van meer dan 4 exemplaren dienen in Brussel te worden opgehaald (zie www.bcfi.be/nl/contact, rubriek “Administratief en technisch”)

Nieuw in de elektronische versie van het Repertorium:

  • De frequentie van bijwerking van de specialiteiten in het Repertorium zal binnenkort verhogen tot minstens driemaal per maand. Wanneer een nieuwe specialiteit een nieuw actief bestanddeel bevat dat nog geen plaats en/of commentaren in het Repertorium heeft gekregen, is de specialiteit toch reeds terug te vinden via de zoekfunctie (intypen van het actief bestanddeel of de specialiteitsnaam) of via de alfabetbalken; onder andere de farmaceutische informatie en de link naar SKP en terugbetalingsmodaliteiten zijn dan reeds beschikbaar. In een latere versie van de website zullen dan ook de commentaren bij de nieuwe specialiteit worden toegevoegd.

  • Een overzicht van de wijzigingen op de markt in de loop van de laatste 6 maanden kan opgevraagd worden (kies de gewenste periode onder “Publicaties” > Recente wijzigingen).

  • Verpakkingen waarvoor een ‘tijdelijke onbeschikbaarheid’ werd gemeld aan het FAGG door de vergunninghouder, worden in het Repertorium weergegeven in gegrijsde tekst en aangeduid met het symbool ; indien van toepassing, wordt een datum van vermoedelijke terugkeer en/of een reden voor de onbeschikbaarheid aangegeven bij het hoveren over het symbool . Deze informatie wordt op onze website dagelijks bijgewerkt.

  • Verpakkingen die uit de handel zijn genomen blijven nog 1 jaar opzoekbaar via de website. Er wordt een eerste aanzet gegeven bij het zoeken naar een mogelijk alternatief. Er wordt verwezen naar alternatieven met dezelfde toedieningsweg, sterkte en gelijkaardige vorm, of bij gebrek daaraan, naar de “VOS”-groepen (VOS = voorschrijven op stofnaam), waarin ook alternatieven met een licht verschillende vorm zijn opgenomen.