Sommige geneesmiddelen zijn bekend – of berucht – om hun mogelijke interacties. Het is onmogelijk om alle geneesmiddelen die potentieel interageren vanbuiten te kennen. Maar sommige moeten toch een belletje doen rinkelen.
Aan de hand van praktijkgerichte casussen krijg je als arts of apotheker problemen voorgelegd. Welk geneesmiddel is volgens jou het meest verdacht? Telkens wordt een geneesmiddelengroep uitgelicht die potentieel ernstige interacties kunnen vertonen met andere middelen.
Doorheen deze e-learning krijgt je praktische tips van de BCFI-redactie om hier in de praktijk met meer vertrouwen mee om te gaan. Op het eind krijg je ook een handig overzicht van deze ‘usual suspects’.
Deze e-learning is het tweede onderdeel van de e-learningreeks Interacties – praktische tips van de BCFI-redactie. Het eerste deel is Interacties – (niet) zo eenvoudig. Dit is reeds beschikbaar op onze website. Het derde deel, Interacties aanpakken in de praktijk, wordt later gepubliceerd.
 
Interacties – de ‘usual suspects’ is gratis beschikbaar. Accreditering is voorzien voor artsen, officina-apothekers en ziekenhuisapothekers.
 
Dit is een XL- e-learning. Totale duur: 60 minuten.
Na een eenmalige registratie heb je gratis toegang tot alle e-learnings.